TV tip: Great British Sewing Bee

In verband met copyright en auteursrechten heb ik de foto's uit dit artikel weggehaald, bedankt voor het begrip.

Gisteravond om 9 uur (Nederlandse tijd) was op BBC2 de eerste aflevering te zien van Great British Sewing Bee, een programma waarin 'home sewers' (amateur naaiers klinkt toch een beetje vies :p) tegen elkaar strijden in verschillende opdrachten. In de eerste aflevering werden de deelnemers aan 3 projecten onderworpen; ze moesten een A-lijn rok maken, de halslijn van een shirtje opleuken en een jurk maken voor een 'echt persoon' (zodat hij ook goed past).

Het hele programma ademt Engelse truttigheid, maar wel op een leuke manier. Het leuke vind ik dat er dus een kerel mee doet (ja het is echt een kerel, een vent) waarvan je dus echt niet zou verwachten dat hij zelf kleding naait, maar hij maakt vaak outfits voor Steampunk (zie hier wat dit is) evenementen en zit schijnbaar vaak samen met zijn vrouw te naaien voor de tv, ieder op hun eigen naaimachine. Nu moet die grote stoere man schattige jurkjes in elkaar zetten, heel komisch om te zien.

Verwacht van dit programma geen Project Runway, dat programma gaat vooral over ontwerpen en dit programma gaat vooral over naaitechnieken, stoffen kennis en patronen. Het is waarschijnlijk wel een stuk leerzamer dan Project Runway en mijn handen begonnen alweer meteen te kriebelen om ook weer te gaan beginnen! Hopelijk wordt dit programma binnenkort ook naar Nederland gehaald, ze hebben dan in ieder geval al 1 gewillige deelnemer; moi!

Ben je benieuwd geworden naar het programma? Zaterdag om 18.05 op BBC2 komt de herhaling en volgende week dinsdag om 21.00 komt de tweede aflevering. Ongeduldig? Dan kun je op de BBC site alvast een beetje kennis maken met de kandidaten en filmpjes bekijken.

Let wel op dat op de BBC site staat dat de programma's om 17.05 en 20.00 komen, maar dat is Engelse tijd.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen