Sewing: Bandeau bra

Met dit weer is het heerlijk om luchtige tops te dragen, maar de vraag is vaak; wat draag je eronder. Vooral bij doorzichtige tops kun je niet echt een 'alleen' een bh dragen, maar een hemdje wordt al snel erg truttig. Vandaar dat er gelukkig de geweldige uitvinding van de bandeau-tops is gedaan.

Gelukkig zijn deze altijd al niet erg duur, maar als je een stukje tricot over hebt van een ander project is het altijd leuk om er zelf een te maken en vandaar dat ik vandaag voor ga doen hoe dat het makkelijkst kan.


Begin met het opmeten van de hoogte van je bandeau. Dit doe je door (op het dikste gedeelte van je borst) van je bh-beugel te meten tot de hoogte waar normaal je topjes eindigen. (Bandjes niet meegerekend of course.) En meet dit, plus 2/3 cm voor de zoom, af op het gekozen stof.


Meet dan de omvang van je borsten op, doe dit aan de onderkant van je borsten, zo zit de bandeau 'lekker strak' en zakt deze niet af.
Pas dan of het goed past, helaas is hier te zien dat het uiteindelijk alsnog voor mij te groot was. Maar natuurlijk was dit in dit geval niet heel erg want je knipt gewoon nog een paar cm af.


Zo speld je het dan af en naai je er nog een keer overheen. Als je met een gewone naaimachine naait kun je dit het beste doen met een zigzagsteek.


Speld dan de zoom om en naai eroverheen. Let wel op dat dit ook een tunneltje is voor elastiek, dus een klein stukje open houden. Doe dit aan beide kanten.


Meet elastiek (gewoon te vinden bij Hema) af op de maat 'zodat het lekker zit' boven en onder je borsten. Let goed op welke elastiek van welke kant is.


Maak het elastiek vast aan een kleine veiligheidsspeld en haal dit door de tunnel heen. Knoop de uiteindjes aan elkaar vast met een stevige knoop.


Knip nog een reep stof voor in het midden en maakt hier een tunnel van. Om het binnenste buiten te keren kun je het beste een breinaald gebruiken.Vouw om het midden zodat het daar een beetje strakker zit en naai het vast met een zigzag.

EindresultaatBinnenkort zowel van dit als van de eerdere maxi-rok outfit foto's! Ik ben een beetje aan het kijken hoe ik het het beste kan doen, aangezien mijn vriend niet altijd beschikbaar is voor foto's. Maar die oplossing komt vast snel...

1 opmerking :