Tutorial: Knoopsgat

Een knoopsgat maken wordt erg makkelijk gemaakt door de naaimachinefabrikanten, maar je moet wel even weten hoe je het moet doen. Vandaar vandaag in de tutorial (die trouwens vanaf nu regelmatiger langs gaat komen) dat ik even ga laten zien hoe het moet.


Om een knoopsgat maken super makkelijk te maken zijn er speciale voetjes, dus zorg dat je deze in je machine zet.


Meet af hoe groot de knoop is en schuif het voetje zo dat de knoop er mooi tussen past.


Ook op de naaimachine zit vaak/ altijd een speciale steek. Vaak is het hele proces van knoopsgat maken ingedeeld in stappen.


Vanzelfsprekend begin je met 'A' deze stand maakt het onder en bovenkantje van het knoopsgat.


Zo dus. (Ik ben aan de verkeerde kant begonnen zodat het duidelijker te zien was voor jullie.)


Als je het dwarse deel AAN DE ONDERKANT van je knoopsgat hebt gemaakt zet je je machine op 'B', deze stand zet het zijkantje aan de linkerkant en loopt NAAR ACHTER!


Met stand 'C' maak je het bovenkantje van je knoopsgat.


Als laatste op stand 'D' het rechtse stuk, dit stiksel loopt NAAR VOREN! Let trouwens bij het verstellen van de standen op dat je naald NIET in de stof zit, hij kan dan namelijk breken.


Dan moet het knoopsgat nog open gemaakt worden, dit doe je met een tornmesje en om te voorkomen dat je doorschiet steek je overdwars een knopspeld in het stof.


Maak dan het gat met je tornmesje.

Eindresultaat


Voila, alleen nog een knoop erop zetten!Nog een tip: trek tijdens het maken van de knoopsgaten NIET aan je stof, daardoor kun je je knoopsgat echt helemaal verpesten. Succes!

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen