Minke Maria Kookt: Gehaktmuffins (met bloemkool)

In eerste instantie wilde ik van dit recept (geïnspireerd op een recept van de Albert Heijn site) alleen de gehaktmuffins laten zien, dit is dan ook het enige waar ik foto's van heb gemaakt, maar de rest was ZO lekker dat ik heb besloten het maar helemaal aan jullie te verklappen. Daarom dit keer alleen het geschreven recept en wat gezellige foto's ter aankleding.Ingrediënten:

- 1 bloemkool
- 500 gram gehakt
- 150 gram geraspte kaas
- 4 kleine blikjes tomatenpuree
- 3 rode uien
- tomaat
- aardappelpuree
- boter
- olie
- rozemarijn
- basilicum
- knoflookpoeder
- peper en (zee)zout

Muffin:

Meng het gehakt, de kaas, 2 blikjes tomatenpuree, basilicum, knoflookpoeder, peper en zout door elkaar heen en vorm ervan 6 ballen die je in een muffinvorm doet. Bestrijk de bovenkant met een beetje tomatenpuree, sprenkel er wat rozemarijn op en leg er tenslotte een plakje tomaat op.

Zet dit alles in een op 200 graden voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

Ui:

Snij de ui in partjes en leg deze in een ovenschaal, besprenkel met zeezout en olie en zet dit bij de muffins in de oven.

Bloemkool:

Begin ongeveer en kwartier voor de muffins klaar zijn met de bloemkool. Kook deze voor 6 tot 8 minuten in water met een klein beetje zout. Ondertussen begin je in een wok met de 'tomaten jus' waarin je straks de bloemkool even gaat wokken. Het is heel simpel; een beetje olie en dezelfde hoeveelheid boter in de wok en een potje tomatenpuree erbij. Goed mengen met een garde zodat het een geheel wordt en als dan de bloemkool gekookt is laat je het nog een paar minuten in deze olie bakken zodat de smaak er lekker aan zit.

Aardappelpuree:

Hiermee had ik gesmokkeld en had ik gewoon de aanwijzingen op het pakje van de AH aardappelpuree gevolgd. Shhht, niet verder vertellen.

Dan kun je je bord op gaan maken of gewoon alles opscheppen en lekker opeten.

1 opmerking :