De grote verbouwing: de hobbykamer

Toen mijn vriend en ik hier bijna 4 jaar geleden kwamen wonen hebben we vrij snel de hele hobbykamer verdeeld en ingericht, maar pas een jaar later ontdekte ik mijn talent (haha) met de naaimachine. Ondertussen droom ik dus al 3 jaar van een eigen plekje om lekker te naaien, maar had ik niet echt stilgestaan dat ik misschien ook met een paar kleine veranderingen ook de bestaande hobbykamer gewoon zou kunnen vermaken tot de ideale naaikamer. Nu naai ik nog in de woonkamer, maar ik baal ervan dat ik bij elke scheet alles op moet ruimen (daarmee bedoel ik dat de machines en mijn andere naaimachines naar een andere plek moeten) en dit gaat natuurlijk niet altijd even netjes.

Natuurlijk moeten mijn vriend en ik de hobbykamer samen delen, ja ik heb een man met hobbies, maar slimme ik heb wel de lange muur meteen geclaimd. Joseph heeft naast een bureau met computer, ook nog een drumstel staan maar we hebben geen last van elkaar. Als alles netjes is en is opgeruimd bedoel ik dan. Dus wat dat betreft moet het goed kunnen, er staat nu alleen een enorm onhandige kast, een kast die groot is, mooi is, maar die niet handig gebruikt kan worden om boeken te stallen of stoffen in te leggen. Een Ikea Expedit kast lijkt me hier (ook als ik dat bij anderen zie) meer geschikt voor.

Dit hier boven is een beetje de sfeer die ik zou willen hebben. Met een bureau van 1 meter 40 heb ik genoeg ruimte om twee naaimachines en afwisselend mijn computer te herbergen en om ook fatsoenlijk te kunnen naaien. Het enige wat ik dan nog in de woonkamer moet doen is patroontekenen en stof knippen, maar dat scheelt denk ik al echt enorm in rommel. Dat is namelijk mijn grootste 'ergernis'; dat ik steeds alles helemaal op moet ruimen als ik aan tafel wil eten of iets anders wil doen.

Terwijl dit artikel online komt ben ik druk bezig om alles uit te zoeken en op te ruimen op de hobbykamer zodat ik wat spulletjes op marktplaats kan zetten (o.a. mijn huidige bureau en de kast die vervangen gaat worden, maar ook een paar van mijn Collector's Barbies) om zo 'project verbouwing' te kunnen financieren. Als ik verder ga komen met de verbouwing zal ik een update geven, voor nu zeg ik; ik ga verder met opruimen!

Hasta la vista!

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen