Je kast lente klaar maken

Het is natuurlijk al een paar dagen mooi weer geweest deze lente, dus grote kans dat er al een hoop van je lente/ zomer kleding in je kast hangt, maar om een kast echt zomerproof te maken zullen we een paar stappen moeten doorgaan en daar beginnen we vandaag mee!

STAP 1 Wintergoed opbergen

Kijk, dit is dus de handigste eerste stap; beginnen met opbergen, zorg dat al je wintergoed is gewassen en berg dit op. Zorg dat er geen vlekken in zitten, want volgend seizoen krijg je deze er echt niet meer uit. Breng je winterjas naar de stomerij zodat ook deze lekker fris in de kast staat en poets je echte winterse schoenen. Gooi de items die echt niet meer mooi of stuk of vies zijn weg en maak een stapel met de items die je niet meer hebt gedragen of niet meer wil bewaren voor volgend jaar zodat dit naar de kringloop kan.

TIP!
Op eBay koop je heel handige opbergzakken waar je met je stofzuiger alle lucht uit kan zuigen zodat het wel 75% minder dik is! Met dikke truien en winterjassen die je wil opbergen is dat wel heel erg fijn. Bijkomend voordeel is dat al je kleding stof, vocht en motvrij is weggeborgen tot de blaadjes weer van de bomen vallen. Met een lekker geurzakje erbij is het straks een stuk minder erg om je kast weer winter klaar te maken aan het eind van de zomer.


STAP 2 Zomergoed tevoorschijn halen

Je kast zal nu een heel eind leeg zijn, dus je kan je zomerkleding tevoorschijn halen. Als je het goed hebt opgeborgen zal het allemaal lekker fris zijn, maar de items die minder fris zijn kun je natuurlijk nog even door een sopje halen. Haal nog even een strijkbout over je kleding zodat alles kreukvrij en klaar is om te dragen. Natuurlijk zoek je nog eens uit of er dingen zijn die je nu bij nader inzien toch weg wil doen, maar je kan natuurlijk alles ook nog een nieuwe kans geven.

TIP!
Als je je zomerkleding in je kast hangt zorg dan dat de hangertjes verkeerdom hangen, als je een item draagt, wast en weer ophangt hang je het hangertje recht. Zo weet je aan het eind van de zomer welke items je helemaal niet hebt gedragen en zo kun je straks weer eenvoudig je kast opruimen van overbodige kleding. Bij Action (en ik geloof ook Primark) hebben ze echt hele fijne hangertjes die heel smal zijn en van fluweel gemaakt, daar kun je er dus veel van kwijt in je kast en je kleding glijd er niet zo snel af! Handig!


STAP 3 Basics aanvullen

Met basics bedoel ik echt de basis; shirtjes, hemdjes, ondergoed en sokken. Besteed hier even wat geld aan uit en zorg dat alle witte shirtjes weer echt wit zijn en de zwarte weer echt zwart en dat je genoeg sokken hebt. Ook koop ik aan het begin van een seizoen vaak een paar hemdjes of shirtjes in de 'trend kleuren' van dat jaar, zo ben ik meteen up-to-date zonder er heel veel geld aan uit te geven.

STAP 4 Maak alvast setjes

Om te voorkomen dat je 's ochtends weer voor je kast staat en niet weet wat je aan moet doen kun je alvast setjes maken. Zo kun je ook alvast zien wat je wel en wat je niet al kunt combineren en het is ook iets om dingen anders te combineren dan vorig jaar, zo is het net of je een hele nieuwe garderobe hebt in plaats van dezelfde als vorig jaar zonder dat je ook maar een winkel bent binnen gestapt!

STAP 5 Stel een wishlist op

Zoals ik vrijdag al liet zien kun je beginnen om een moodboard te maken, om zo de trends en items bij elkaar te zoeken die je wil hebben. Neem lekker de tijd om op internet te struinen naar items die meer betaalbaar zijn dan Chanel en Missoni. Kijk ook naar de items die al in je kast hingen die je niet kon matchen en zorg ervoor dat daar een goede 'match' voor komt. Met deze wishlist ga je de stad in en om miskopen te voorkomen, of duik met deze wishlist achter je naaimachine, natuurlijk!

TIP!
Wat in de Nederlanse lentes en zomers kan het verschil in weer en temperatuur tussen de ene en de andere dag enorm verschillen, zorg dus dat je naast lekker luchtige jurkjes ook voor lekkere dunne jasjes, vestjes en truitjes die eigenlijk overal op kunt dragen.


In verband met copyright heb ik alle foto's verwijderd.

2 opmerkingen :

  1. Een wishlist is voor mij ook wel een goed idee. Vaak koop ik veel losse dingen waar ik vervolgens neit zoveel mee kan, terwijl ik bepaalde basis items mist. Prioriteiten he. De winterkleding opbergtips zijn ook super. :) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vacuumzakken hebben ze ook bij de action. Er zitten twee formaten zakken in de verpakking. Je vind ze bij de reiskoffers tegenover de dekbedden.

    BeantwoordenVerwijderen