Minke Maria Kookt: Twee kleurige soep

Soms heb je wel eens een paar dagen dat je echt heel ongezond eet. Het is druk op je werk, of er is een andere reden waarom je gewoon geen zin (of kans) hebt om fatsoenlijk te eten. Ik eet daarna dan altijd graag een 'vitamine bommetje' en deze soep is met 800 gram groenten en verder amper vet natuurlijk wel een ideale kandidaat daarvoor.
Nou denk je misschien bij het lezen van 'erwtensoep' dat dat meer iets is voor de winter, maar deze erwtensoep is absoluut geen snert. Het is een lekkere frisse soep en zeker gecombineerd met de wortel ook erg geschikt voor in de lente/zomer.

P.S. Als je nu heel slim bent maak je dit een keer extra veel en vries je het in, dan heb je een back up voor die momenten dat je geen zin of tijd hebt om te koken en hoef je niet naar de friettent.Ingrediƫnten voor 2 liter soep:
- 3 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram wortels
- 400 gram erwten
- 2 takjes munt
- 2 groentebouillonblokjes
- water
- ontbijtspekZet 2 pannen op het voor en fruit in ieder de helft van de sjalotjes en de helft van de knoflook. Voeg dan aan 1 de wortel en aan de ander de erwten toe en laat dit even een beetje aanbakken. Vul vervolgens de pannen aan tot 1 liter, voeg aan ieder een groentebouillonblokje en een takje munt toe en laat dit ongeveer 30 minuten koken. Laat alles dan even afkoelen voor je er de staafmixer in zet. Ow en haal het takje munt uit de pan met wortels, het groen zou de mooie oranje kleur kunnen verpesten. De erwtensoep heb ik zelf wel gezeefd, maar dat was bij de wortelsoep echt niet nodig. Vervolgens laat je de pannen met soep even op het voor staan om ze warm te houden. Voeg als je een lekker frisje in de soep wil nog het sap van een halve (kleine) citroen toe aan de soep, maar dit is niet perse nodig. Verwarm een bakpan en bak daarin de ontbijtspek uit.Opmaak

Begin bij beide manieren van serveren door de soepen ieder in een gietkannetje te doen, ik gebruikte hiervoor twee maatbekers. Het uitgieten gaat dan stukken beter zonder alles te morsen en vies te maken.

Als je de soep wil serveren in een groot wijnglas giet je eerst de wortelsoep in het glas en daarna PRECIES in het midden de erwtensoep. Wil je de soep liever serveren in een diep bord, als een soort dubbelvla, giet je de soepen precies tegelijk in een bord. Eventueel kan je er nog een beetje een 'marmer' figuur van maken door er met een mes een voorzichtig doorheen te roeren, maar doe dat niet te heftig want dan mixt het. Leg vervolgens de spek erin en je


Foto's door mij.

1 opmerking :

  1. Wat een leuk idee dit, ziet er erg leuk uit om te serveren aan gasten.

    BeantwoordenVerwijderen