Event: Feel Good Market (+ Strijp-S)

Gisteren was het de derde zondag van de maand en dit betekend Feel Good Market op Strijp-S in Eindhoven. Helaas is het ons dit hele jaar nog niet gelukt om er heen te gaan (kun je je dat voorstellen, echt telkens op die derde zondag was er iets) maar nu zeiden we; we laten er niks tussen komen! Dus ondanks dat het weer niet zo heel denderend was, trokken we er toch op uit.


Zoals ik dus al zei is de Feel Good Market elke derde zondag van de maand op het ketelhuisplein van Strijp-S, bij slecht weer is het binnen in het Klokgebouw en daarom kan het ook gewoon in de winter doorgaan. In juli was/is er geen Feel Good Market, maar dan is er op de tweede zondag van de maand het Funky Food Festival, misschien nog wel vele malen leuker want; alleen eten!!Op de markt staan zowel kraampjes waar spulletjes verkocht worden, vaak handgemaakt of van natuurlijke materialen, als eettentjes of kraampjes waar voedsel wordt verkocht. Er is vintage en handgemaakte kleding te vinden, speciale kazen, droge worsten en broden en veel gave sieraden. Deze editie stond magazine Flow er zelfs.

Mijn favoriete kraampje (Rigault thuisgemaakt) stond er dit keer niet, maar er stond wel een kraampje met droge worst waar eekhoorntjesbrood in was verwerkt, die ik al eens eerder had gekocht en waar ik nog regelmatig aan terug denk. En we kochten onze favoriete kaas, waarvan we de naam dus nooit kunnen onthouden. Het is niet slim om naar de markt te gaan als je blut bent want het is niet allemaal goedkoop en je wordt heel hebberig!Bij De Boergondiers aten we een heerlijk broodje BBQ roasted pork met coleslaw. We hadden er zo nog wel een gelust, maar zeker niet omdat het te weinig was; nee het was gewoon overheerlijk! Soms zou ik willen dat de porties wat kleiner en goedkoper waren, zodat je bij alle verschillende kraampjes wat zou kunnen nemen. Maar ja ik snap ook wel dat dat niet rendabel is voor de eigenaren, haha.We liepen erna nog even verder Strijp-S op, daar eindigden we bij onderdeleidingstraat.nl om een drankje te doen, het ziet er daar zo leuk uit! En alles is verantwoord (zelfs de wijn is bio) en toch gewoon lekker. Een stukje terug richting het ketelhuisplein zitten allemaal winkels verscholen onder de naam Urban Shopper dit is ook echt een leuk plekje om eens te gaan kijken als je toch in Eindhoven bent, als je van ver deze kant op komt raad ik je aan om dan echt eens op de derde zondag van de maand te komen. Er stopt een trein op loopafstand (Eindhoven beukenlaan) en daarna kun je nog een halte verder de binnenstad in die tegenwoordig ook elke zondag open is.

Foto's door mij.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen