Valentijnsdate ideetjes

Valentijnsdag is heel leuk, maar wat ga je nu eigenlijk doen op zo'n dag? Je kunt samen naar de film gaan of uit eten, maar muh dat is eigenlijk ook wel weer heel erg standaard. Reisjes naar Parijs zijn denk ik veel te duur om net dit weekend te maken (hallo, iedereen wil met Valentijn in de stad van de liefde zijn) en misschien is het ook wel wat laat om dat nog te regelen. Daarom heb ik even diep in mijn gedachten gegraven en wat leuke dingetjes verzonnen die je zou kunnen doen. Ze zijn niet enorm vernieuwend, maar je moet er maar net op komen toch!


1. Samen tapas of sushi maken en opeten.
Kleine hapjes zijn ontzettend romantisch; je kunt het met je handen eten, elkaar hapjes geven en samen maken is ook heel erg romantisch te noemen. Als je partner niet zo'n held is in de keuken kun je het natuurlijk ook gewoon helemaal zelf doen. En dan een groot dienblad op de bank met alles wat je hebt gemaakt, kaarsjes aan en de zoetste film aan die je kan vinden. Dat is vast een geslaagde avond.

2. Picknicken.
Ben je meer van de date voor overdag dan zou je kunnen gaan picknicken, natuurlijk moet het weer er een beetje naar zijn, maar als het zonnetje schijnt en het is droog dan kan het al best lekker zijn zo in februari. En elkaar warm houden zal ook geen probleem zijn. Neem ook weer kleine hapjes en zo mee; sandwiches van een in 4 gesneden casino boterham en lekkere worstjes of scijfjes wrap om zo ook lekker met je handen te kunnen eten. En is het echt slecht weer? Dan leg je gewoon in de woonkamer een kleed op de grond, beetje fantasie gebruiken en het is net zo gezellig.

3. De hele dag romantisch in bed doorbrengen, het is toch zaterdag!
Je kan natuurlijk gewoon je bed niet uitkomen! Beetje knuffelen en kussen, misschien een film kijken. Alles wat je wil eten en drinken gewoon naast het bed (en niet moeilijk doen, gewoon fris flessen en zakken chips in slaan. Wel 'Heartbreaker' chips om in de sfeer te blijven natuurlijk.) Misschien tussendoor nog lekker samen in bad of de douche, omdat het niet romantisch is als je stinkt, maar verder he-le-maal niks. Ow en je trekt natuurlijk ook niet je flannelen 'lekker warme' pyjama aan!

4. Samen een rolschaats-/ fietstocht doen.
Voor de meer sportieve daters onder ons is het natuurlijk heel leuk om de natuur in te gaan met de rolschaats of fiets. Goed te combineren met de picknick. Ben je minder sportief maar lijkt het je wel leuk om eropuit te gaan dan kun je natuurlijk altijd een oldtimer of brommertjes huren, of gewoon met je eigen auto weggaan. In de film '40 days and 40 nights' gaan ze zelfs met de bus rondtoeren als date, dus zelfs dat kan nog, of met de trein naar een stad gaan en daar een ijsje eten om weer terug te reizen kan ook heel romantisch zijn!

5. Een foto shoot houden.
Dit kan je zelf doen, je kan ook een prof in huren, maar zelf doen is wel heel leuk. Het worden waarschijnlijk geen juweeltjes voor op de schoorsteenmantel, maar het gaat om de lol die je samen beleeft. Je kan het daarom ook combineren met alle bovenstaande activiteiten, maar ook gewoon een mooie plek op zoeken en daar een tijdje elkaar fotograferen (en natuurlijk daarbij vertellen wat je zo mooi vind aan elkaar!) En samen selfies maken, lekkere kleffe kusselfies en lekkere flauwe kijk-ons-eens-leuk-zijn-samen-selfies.

Zo ik hoop dat ik jullie wat leuke, wat meer onverwachte ideeën heb gegeven voor leuke dingen die je kan doen met je Valentijn. Daarnaast is een bezoekje aan een museum of dierentuin natuurlijk ook echt heel leuk of de Efteling! Het schijnt dat dates in de python goed zijn voor je band, omdat je daar bepaalde stoffen aan maakt die je ook aan maakt in echte angst situaties. Tja, ik heb het ook alleen maar gehoord. Heb jij nog plannen die een beetje out of the box gaan?

Ph. by me & freeimages.com

4 opmerkingen :