Tag: Back in time

Deze maand is MinkeMaria.nl 2 jaar zoals ze is; een creatieve blog. Dit jubileum is wel een goed moment om een 'trip down memorylane' te doen met deze tag. Ik vond hem bij verschillende andere bloggers, maar weet eigenlijk niet wie degene is die hem heeft bedacht. Sorry daarvoor, maar als iemand het weet zal ik het natuurlijk aanpassen en credits geven!Wat was de allerleerste blog die je ooit schreef?
Dat weet ik helemaal niet eens meer! Hoe erg is dat? Ik heb wel voor mijn MinkeMaria.nl blog en nog ver voor Minkeltje.nl een blog gehad die ik echt als dagboek gebruikte, maar daar heb ik alleen sporadisch wat semi-emotionele, diepe teksten op gezet. Op Minkeltje.nl (toen nog, en nu weer minkeltje.blogspot.com) was mijn eerste blogpost gewoon eentje waarbij ik mij voorstelde. Hier zal dat ook wel zo iets zijn geweest.

Waarom begon je met bloggen?
Ik was net klaar met school en had na 4 jaar creatieve opleiding eindelijk weer tijd om voor mezelf creatief bezig te zijn. Op een gegeven moment werd het me allemaal te mutserig en kreeg ik een beetje kriebels en verlegde ik mijn blog-interesse van mijn creatieve blog naar deze (in eerste instantie) modeblog, maar aangezien ik nu niet echt op kan tegen mijn concurrenten werd het uiteindelijk weer een creatieve blog, maar dan minder mutserig. Voor zover dat kan.

Welke layouts heb je gehad?
Ik heb een achtergrond in vormgeving en ben dus best wel veel bezig geweest met de lay-out van mijn blog. Door wisseling van computers heb ik niet alles bewaard (en dat is misschien ook maar goed ook.) Met dit logo (en de lay-out die Naomi van deliciae.org zo mooi voor mij maakte) ben ik meer dan een jaar later nog echt heel erg blij. Vorige lay-outs waren ook vrij simpel en kleurloos, dus dit is wel echt een flinke verandering.Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Ik heb nog niet zoveel pakketjes gekregen, maar mijn allereerste was het een boek. Natuurlijk werd daarover ook een review geschreven en ik was helemaal trots! Nog steeds ben ik trots als een pauw als bedrijven met me willen samenwerken, betekend in mijn ogen toch dat je iets goed doet. Het leukste pakketje tot nu toe vond ik de fles Hugo die ik mocht ontvangen en waarover ik ook een review schreef.

Wat is je favoriete artikel van eigen hand?
Pfoe, ik ben sowieso altijd best heel trots op mijn DIY's. Al zie je daar ook een groot verschil in tussen toen ik net begon en nu. Ik zou eigenlijk niet echt kunnen zeggen wat nu echt het artikel is waar ik het meest trots op ben. Ik ben er denk ik vooral trots op dat mijn tutorials zo goed bekeken worden en mensen er nog steeds regelmatig op reageren.Welke blogger is je grote voorbeeld?
Deze vind ik heel moeilijk, het grappige is wel dat mijn voorbeelden vooral beauty- en modeblogs zijn en ik eigenlijk niet echt (meer) creatieve en DIY blogs bekijk. Tilly and the Buttons is dan degene die me ook wel heeft getriggert meer over naaien te schrijven, maar over het algemeen haal ik veel inspiratie uit de blog van Serena (beautylab.nl) zij is net zo oud als ik, in tegenstelling tot veel andere collega's en dat geeft ook wel weer een beetje een gevoel van wat wel en niet kan. Ook Cynthia (van misslipgloss.nl) is een groot voorbeeld, vooral in hoe gestructureerd zij werkt. Maar ik moet ook zeggen dat ik bij veel bloggers 'voorbeelden' zie van wat ik absoluut anders zou doen of juist niet wil. En ook dat is heel leerzaam.

Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?
Ik heb heel vaak spijt dat ik geen beautyblog ben begonnen toen ik op de opleiding voor schoonheidsspecialiste zat. Ik was toen zo erg met producten bezig en alles aan het proberen dat ik echt zo een hele blog had kunnen vullen met mijn kennis. Dan was ik ook alle Groten van nu voor geweest, hahaha. Maar ja dat is echt heel erg achteraf, ik heb eigenlijk niet echt spijt van dingen die met mijn blog te maken hebben, ik heb mezelf alleen te lang niet serieus genoeg genomen en dat begint nu echt aan te trekken. Maar ik heb ook nog veel te leren en te groeien dus eigenlijk ben ik nog maar een groentje.

Ik ga verder niemand 'tikken' om dit artikel ook te schrijven, maar mocht je er interesse in hebben om de vragen ook over te nemen voor je blog dan is dat natuurlijk prima.

Ph. by me.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen