DIY: Speelgoed tot sieraad

Een aantal jaar geleden gebruikte ik met regelmaat gave sleutelhangers (met Barbapapa eraan of Calimero) als ketting, de sleutelhanger zelf er af en een lange ballchain eraan en klaar. Nu kwam ik bij de Action leuke kleine speelgoedjes tegen van een paar cent en besloot ik dat het super leuk zou zijn om hiervan ook sieraden te maken.Tijd: 5 minuten
Prijs: 50/60 cent
Moeilijkheidgraad: ♥


Benodigdheden: Speelgoedjes - Pinnetjes (hier) - Plakhangertjes (hier) - Brochespeldjes (hier) - Ballchain (hier) - Seconde of sterke alleslijm (bijvoobeeld deze).


De procedure is vrij eenvoudig; je plakt met secondelijm of sterke alleslijm het pinnetje, hangertje of speldje achter op het speeltje. Let daarbij goed op de zwaartekracht en eventuele knopjes (zoals bij het ijsje) die wel makkelijk bereikbaar moeten zijn en je wil dat je speeltje recht hangt.

De lijm moet je wel even goed laten drogen, want het speelgoed is (in verhouding tot waar je hem aan op hangt) best zwaar en je wil niet dat het er door je enthousiasme al af valt. Als het dan goed droog is kun je het op je kleding spelden of aan een ballchain en vervolgens om je nek hangen.

Eindresultaat:


Nog meer leuke ideetjes voor sieraden van speelgoed: lego- of playmobilpoppetjes, barbieschoentjes (om een armband van te maken), gebruik kleine speelgoedautootjes als ketting of broche en misschien zijn McDonalds Happy Meal speeltjes wel leuk om te recyclen. Je kunt zo je favoriete speelgoed van vroeger misschien wel een nieuw leven geven. Welk speelgoed zou jij graag als hanger of broche dragen? Of vind je het sowieso stom? ;)

Ph. by me.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen