DIY: Hippie haarbandje van schelp

Ik ben echt een sucker voor hippie-haarbandjes, mij staat het eigenlijk helemaal niet, maar ik vind het toch wel heel leuk om er mooie DIY's mee te laten zien. Vandaag laat ik dus zien hoe je, vrij eenvoudig van schelp kralen een leuk haarbandje kan maken. Ik zeg wel kralen, maar eigenlijk weet ik niet zo goed wat het zijn, wel weet ik dat ik al ze al een hele tijd in mijn kralen doos had zitten en ik vond ze toch wel heel leuk voor zo'n project, dus kijk mee en als je er zelf ook een maakt; show het eindresultaat dan zeker op instagram met #creachicks!


Tijd: 30 minuten
Moeilijkheidgraad: ♥


Benodigdheden: Schelpen kraal met 2 gaatjes - nylondraad zonder rek - kalotjes - knijpkraal - jumprings - haarelastiek


Meet de omtrek van je hoofd op, mijne is 55cm.


Knip dan een stuk van het nylondraad af wat ruim de omtrek van je hoofd is, in mijn geval 65/70 cm.


Rijg de kraal aan het nylondraad, je kunt dit op 2 manieren doen. De kraaltjes hebben een parelmoer en een 'ruwe' kant, als je telkens aan dezelfde kant insteekt (ik deed dit telkens bij de ruwe kant) dan krijg je in je 'ketting' om-en-om parelmoer-ruw, als je dit steeds afwisselt krijg je danwel allemaal parelmoer kantjes 'voor' of allemaal ruwe kantjes voor. Het is maar net wat je wil.


Vanaf de tweede kraal maak je dus die keuze. Zorg dat je de kralen goed, maar niet TE strak tegen elkaar aan rijgt, dit lijkt eigenlijk vanzelf te gaan.


Meet af en toe hoe lang je 'ketting' al is, het totaal (inclusief de elastiek) zou ongeveer 5 cm kleiner moeten zijn dan de omtrek van je hoofd om hem lekker te kunnen dragen.


Maak dan aan weerskanten een kalotje.


Maak de 'ketting' vast aan de elastiek met jumprings.

Eindresultaat:




Peace! Hoe leuk is hij geworden? Ik merkte wel dat ik voorzichtig moest doen met uit mijn haar halen, want anders bleven er wat haren in hangen (AU!) Maar dat is eigenlijk wel het geval met alle haardingetjes, niet? Ben jij ook fan van de hippie-haarbandjes? Of is dit een trend die je al een paar jaar aan je voorbij laat gaan? (Psst, in dat geval kun je met deze kralen ook leuke armbandjes maken!!)

Ph. by me.

3 opmerkingen :