DIY: vrolijke slinger

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar als ik ergens op vakantie ben vind ik het leuk om het gezellig te maken. Een hotelkamer is meestal al best gezellig en in een warm land ben je daar uiteindelijk toch niet vaak, maar ik ben ook regelmatig gewoon in Nederland gebleven en sliep dan in een stacaravan of vakantiehuisje. Ik hing dan posters op (uit tijdschriften) van de bands die op dat moment hip waren, maar zelf een kleurrijke, vrolijke slinger maken en ophangen met washi-tape is ook super coolio. Als je hem dan voorzichtig meeneemt naar huis en 'm thuis ook boven je bed hangt heb je meteen een leuk souvenir. Het enige wat je nodig hebt zijn vouwblaadjes, draad en een naald. Super chill!Tijd: 45 minuten
Moeilijkheidgraad: ♥


Vouw een gewoon vouwblaadje dubbel en vouw hem weer open.


Draai het blaadje een kwartslag en vouw hem nog eens dubbel, zorg er voor dat elke vouw die je maakt RECHT is en goed strak, dat heb je straks hard nodig.


Vouw dan de helft van het blaadje weer dubbel.


En nog eens.


Vouw het uit en zorg dat de vouwen zo zitten dat je een zigzag krijgt in je papier. Herhaal deze stappen ook aan de andere kant van het vouwblaadje.


Vouw het hele trapje op en vouw het dan dubbel op de vouw die je in stap 1 maakte, zodat je een waaier krijgt.


Plak met een klein plakbandje om de twee kanten in het midden aan elkaar vast te maken.


Doe dit met een aantal verschillende kleuren, zoveel als je wil. Vanzelfsprekend wordt met elke waaier de slinger langer, haha.


Haal dan een lange draad door een naald en rijg alle waaiers aan de draad. Dit doe je simpelweg door met de naald door het papier te prikken.

Eindresultaat:


Van zo'n slinger word je toch echt helemaal vrolijk? Ook leuk om van wit en zwart papier te maken of van 1 kleur, natuurlijk en niet alleen om je vakantie stekje op te vrolijken. Als je thuis blijft kun je ook de muur bij je bed of bureau opfleuren en als je moet werken zelfs je werkplek. Ben jij iemand die plekken graag een beetje 'eigen' maakt ook al ben je er maar tijdelijk of vind je het allemaal wel goed?

Ph. by me.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen