DIY: Onderzetters

Interieurtrends zijn net zo veranderlijk als de trends voor kleding, maar waar je je kledingkast vrij makkelijk aan kan passen aan het nieuwe seizoen is dat iets moeilijker voor je interieur. Daarom is het verstandig om de basis van je interieur vrij neutraal te houden en door middel van accessoires je huis of kamer aan te passen aan de laatste trends. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk wisselen met onderzetters en dan is het helemaal leuk als je ze zelf gemaakt hebt.Tijd: 10 minuten
Moeilijkheidgraad: ♥


Benodigdheden: Karton - marmer plakplastic - malletje - scherp mes - lineaal.


Maak in word een malletje in de vorm van een zeshoek die ongeveer 10 centimeter breed is, zo kan er makkelijk een kopje op staan. Print dit uit en gebruik dit om de vorm uit karton te snijden. Voor het karton kun je gewoon een doos bij de supermarkt halen of een internet verzenddoos gebruiken.


Knip een stuk marmer plakplastic af en haal hier de achterkant van af en leg vervolgens de kartonnen 6 hoek in het midden. Op de hoeken snij je het plastic in, zodat je het straks naar binnen kan vouwen. Zorg hierbij dat het plakplastic niet uitsteekt over een van de zijkanten.


Als je dan alle stukken naar binnen vouwt is de onderkant ook helemaal afgedekt en heb je een mooie onderzetter voor op je salontafel. Wil je het afmaken dan kun je ook een iets kleinere zeshoek uit plakplastic of plakvilt knippen en dit er op plakken voor een iets nettere afwerking, maar dat vond ik eigenlijk overbodig omdat het toch over de onderkant gaat.

Eindresultaat:


Zwart marmer met een witte nerf is misschien IETS meer 2016, maar ik denk dat de marmertrend sowieso nog wel even aanhoudt, dus dan ben je met deze leuke onderzetters helemaal trendy. Ik vind ze in ieder geval erg leuk en heel erg instagramwaardig, iets wat ook steeds belangrijker is tegenwoordig. Welke huidige interieurtrend doet jouw hartje harder kloppen?

Ph. by me.

2 opmerkingen :

  1. Zo leuk dat marmer plakfolie! Heb die ook een keer gebruikt om een onderzetter voor onze hond te maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke onderzetters! Die ga ik een keertje maken. Dank je voor de tip! :-)

    BeantwoordenVerwijderen