DIY: Cadeauversieringen

Cadeautjes in pakken moet vaak last minute gebeuren, maar je wil er natuurlijk wel iets moois van maken. Daarom is het handig om een aantal leuke 'versieringen' klaar te hebben liggen die je alleen nog maar op je vlug op je pakje hoeft te maken, zodat zelfs het meest eenvoudige pakje nog stylish wordt.Tijd: 5 tot 10 minuten per versiering.
Moeilijkheidgraad: ♥♥


Een vrolijke ster en simpel bindtouw is alles wat je nodig hebt voor dit pakje. De ster maak je van 5 cocktailprikkers, 5 loomelastiekjes en 5 stukjes washitape. Bind met de loomelastiekjes de ster in elkaar en plak hier overheen de washitape, want die loomelastiekjes zijn natuurlijk geen gezicht. Maak deze sterren in een grotere hoeveelheid met verschillende kleuren washitape en bewaar ze in een grote glazen pot tot je ze gebruikt voor een cadeautje ziet het er dan ook nog eens heel leuk uit!
Overigens is het als ware DIY'er geen domme investering om een grote loom doos te kopen, als je hem ergens in een kortingsbak tegen komt. De hype is misschien wel over, de mogelijkheden blijven oneindig!


Door washitapes aan elkaar en tegen elkaar te plakken maak je repen waar je hele leuke figuurtjes uit kan knippen. Bijvoorbeeld veertjes. Deze zijn dan weer heel leuk om te bundelen, zeker als je verschillende formaten hebt en eenvoudig op een cadeautje te plakken. Omdat een zo'n veer zo dik is als 2 laagjes washitape zijn ze eenvoudig vooruit te maken en te bewaren in bijvoorbeeld een enveloppe of in zo'n glazen kistje, dat is erg stylish verantwoord.


Met sateprikkers en een bredere washi tape maak je eenvoudig leuke vlaggetjes, maak er een bundeltje van en plak ze ook met washi tape op het pakje. Of bind ze vast met verschillende lintjes, dat is ook een hele leuke optie. Mix verschillende kleuren met elkaar om een extra vrolijk eindresultaat te krijgen. In een klein vaasje, zet dit bij je potje met sterren en je glazen kistje met veertjes en je cadeau-inpak-station is ready to go!

Ik hou echt ontzettend van het inpakken van cadeautjes en vind dit dus ook nog steeds een van de leukste artikelen om te schrijven, eigenlijk heb ik ook altijd wel leuke inpak ideetjes. Hoe eenvoudig soms ook, je moet er maar net op komen, daarom wilde ik deze DIY's graag met je delen en ik ben er zeker van dat dit niet het laatste artikel in dit thema is...

Pak jij je cadeautjes graag speciaal in?

Ph. by me.
2 opmerkingen :

  1. Leuke ideetjes zeg! Meestal doe ik gewoon zo'n lintje op een cadeautje, en soms plak ik er een leuke sticker bij. Niet echt origineel, haha ^^"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik pak cadeautjes ook graag leuk in. Die met de ster is ook een leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen