Tag: 10 jaar later

Tien jaar geleden lijkt nog echt maar heel kort, een tijdsperiode waar relatief weinig gebeurde, terwijl er in die 10 jaar daarvoor zoveel gebeurde. Toen ik 11 was zat ik nog op de basisschool, toen ik 21 was had ik inmiddels mijn middelbare school diploma, diploma schoonheidsspecialist en had ik twee economische opleidingen niet afgemaakt. Ik was druk bezig geweest met tennissen, was gaan werken bij mijn bijbaan en deed verschillende soorten vrijwilligerswerk. Daarnaast het belangrijkste; toen ik 11 was was ik nog een kind en in de tien jaar tot mijn 21ste had ik alle stappen doorlopen die mij een volwassen vrouw maakte. Afgelopen 10 jaar is er veel minder boeiends gebeurd. Ja, tuurlijk heb ik wel mijlpalen gehad (diploma, verliefd worden, samenwonen) maar het is allemaal veel rustiger dan in die 10 jaar daar voor. Ik mis het wel, vooral het verloren zijn in liefdesverdriet. Het soort liefdesverdriet wat het einde van de wereld lijkt te zijn, maar uiteindelijk op te lossen is met een bak Ben and Jerry's en een goede jankfilm.Tien jaar geleden was mijn leeftijd…
Ik ben nu 31, dus tien jaar geleden was ik nog 21. Pff, het voelt als gisteren hoor!

Tien jaar geleden was ik verliefd op…
Uuuhmmm, ik ga het houden op Luke Pritchard, van the Kooks. Ik denk dat ik in die tijd ook wel echt verliefd was op 'een echt persoon' maar aangezien ik geen verkering had of iets dergelijks wil ik er liever niet op in gaan. Luke (en de rest van de band) heb ik in die tijd ook ontmoet en ik leerde mijn toen 2 jarige nichtje 'Ome Luke' te zeggen, iets wat uiteindelijk meer 'Ome Loek' werd en superduper schattig was.

Tien jaar geleden woonde ik nog…
Thuis! Ik had zelfs ook net een jaar eerder mijn kamer een make-over gegeven met super gaaf bomen behang en nieuwe meubels en alles. Ik had zelfs prachtige schilderijtjes gemaakt van de mannen van Maroon 5. Mijn bomenbehang had ik stiekem afgekeken bij de slaapkamer van Adam Levine, die zijn 'crib' had laten zien op MTV. Hij had schilderijen van the Beatles hangen en daar was het op gebaseerd.Tien jaar geleden droeg ik het liefst…
Band shirts en skinny jeans. Toen waren de skinny jeans nog HEEL moeilijk te vinden (een jaar later was dat ineens heel anders, maar ik kwam toch vaak op rechte in plaats van echt skinny jeans uit.) Band shirts kocht ik meestal op de concerten waar ik toen veel heel veel heen ging. Niet veel later begon ik ook veel rokjes en jurkjes te dragen en werd mijn stijl een beetje meer bohemian/hippie. Ik ben nu 10 jaar later al voor de zoveelste keer weer van stijl aan het wisselen, dus dat zal wel een on-going-proces zijn.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…
Naar school in Tilburg. Ik zat toen in het eerste jaar van de opleiding ruimtelijke vormgeving, die ik uiteindelijk ook met een diploma heb afgerond.

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…
Ik denk dat ik om half 8 moest vertrekken als mijn school om half 9 begon, dus ik denk half 7. Ik ben echt iemand die graag eerder op staat en dan lang de tijd heeft om rustig wakker te worden en lekker te ontbijten.Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik…
Nu werkeloos thuis zou zitten en zelfs weer een heel nieuwe cursus aan het doen zou zijn. Ja het is een beetje een domper, maar ik had eigenlijk nooit gedacht dat het tot de mogelijkheden zou behoren. Normale mensen werken immers toch?

Tien jaar geleden luisterde ik naar…
Wat luisterde ik niet? Het was het begin van een paar jaar die voor mij in teken stonden van muziek, waar ik muziek ademde en met muziek bezig was van het moment dat ik mijn ogen opende tot dat ik weer ging slapen. Ik ging naar 18 concerten en enkele festivals. (Schrik niet, in 2007 waren het 39 concerten dus die 18 viel nog best wel mee.) Waaronder dus de eerder genoemde the Kooks, Kaiser chiefs, Arctic monkeys en John Mayer.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…
Nouja, muziek dus. Veel school projecten die ik in die tijd maakte hadden dus ook wel een link met muziek of de subcultuur waar ik me in bevond. Daarnaast was ik flink veel bezig met mijn MySpace pagina en zorgen dat deze wel echt de hipheid uitstraalde die ik wilde.Tien jaar geleden droomde ik over…
Een leven als groupie, wordt het al saai? Of nou eigenlijk geen groupie maar een band-aid, geïnspireerd op mijn op dat moment favoriete film; Almost famous. De dames in deze film beweerden niet met de rocksterren in kwestie te willen slapen maar door ze omringd te willen worden omdat ze zo veel van de muziek houden. Echt naar de toekomst keek ik niet, die zou wel komen als hij zou komen. Ik genoot van het moment en wilde vooral veel herinneringen maken. Achteraf heb ik daar geen seconde spijt van.

Tien jaar geleden wilde ik…
Gaan werken als ruimtelijk vormgever, het liefste ontwierp ik displays en daar wilde ik me dan het liefst ook wel in specialiseren. Verder 'wilde' ik niet zoveel, zoals ik eerder zei was ik (en ben ik) iemand van het moment. Ja, fantaseren kon en kan ik als de beste. Maar ik wist echt wel dat in 1 huis wonen met al mijn favoriete muzikanten hem echt niet ging worden.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over 10 jaar…
Ik dacht denk ik wel dat ik zou werken als vormgever. Verder was ik wel realistisch in het feit dat bepaalde dingen niet te plannen zijn, maar ik hoopte wel dat ik getrouwd zou zijn en op zijn minst zwanger. Ik had in ieder geval niet verwacht dat ik nog steeds achter bands aan zou hobbelen en zo. Hoewel ik er 10 jaar geleden nog lang niet klaar voor was om het op te geven.

Het is leuk om eens aan terug te denken, ik heb heel veel herinneringen aan 2006 tot 2009 en baal er altijd van dat ik dit niet allemaal heb opgeschreven en zo. Maar goed, ik weet gelukkig nog best wel heel veel en er is via deze tag ook nog een hoop naar boven gekomen. Heerlijk om te herinneren en terug te denken aan die tijd.

Hoe oud was jij tien jaar geleden?


Ph. by me.

1 opmerking :

  1. Leuk om te lezen, ook tof de foto's erbij. 10 jaar geleden was ik 18.. Woow.

    BeantwoordenVerwijderen